Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Erilaisia salaatteja revittynä, myös villivihannekset sopivat hyvin sekaan

Kirsikkatomaatteja

Vuohenjuustoa

Mansikoita ja mustikoita (tai vadelmia)

Paahdettuja siemeniä (pinja, kurpitsa, auringonkukka)

 

Revi salaatit laakealle vadille. Paista paksusta pötköstä parisenttisiksi kiekoiksi leikattu vuohenjuusto kuumalla ja kuivalla pannulla siten, että sen pinta ruskistuu kauniiksi. Anna juuston hieman jäähtyä ja nosta se salaattipedille. Ripottele päälle mansikat ja mustikat ja valele päälle makeaa kastiketta: balsamicokastiketta, hunajaa tai muuta makeaa salaatinkastiketta.

Viimeistele paahdetuilla siemenillä.

Mansikka-smoothie

Pari desiä maustamatonta jogurttia

1-2 desiä Rantalan mansikoita tuoreena tai pakastettuna

Loraus mehua tai vettä

 

Kokeile lisänä myös:

chiasiemeniä, lesettä, macajauhetta, pähkinöitä, siemeniä, banaania tms.

 

Lisää kaikki ainekset blenderiin ja pyöräytä muutama hetki, kunnes seos on tasaista. Kaada laseihin ja nauti!

 

Alkumalja

Kesäisen raikas ja virkistävä juoma juhliin tai janojuomaksi.

Kaada lasiin 1/3  Rantalan mansikkamehua (tiiviste) ja lisää 2/3  hiilihapollista kivennäisvettä. Tarjoile heti. Parhaan lopputuloksen saat, kun  käytät hyvin jäähdytettyjä raaka-aineita.

 

Lisämakua juomaan saat lisäämällä lasin pohjalle tuoretta tai pakastettua mansikkamurskaa sekä muutaman tipan sitruunamehua.

Toinen vaihtoehto kuohuvalle juomalle on laittaa tuoretta tai pakastettua mansikkamurskaa lasiin ja kaataa päälle makeaa kuohuviiniä (esim. Asti Gancia).

Tuunaa mehusi & mansikkasi

 

Tässä muutamia vinkkejä, miten voit hyödyntää Rantalan mansikoita ja Rantalan Mansikkamehuja.

 

Voit myös ehdottaa omaa reseptiä lähettämällä sen osoitteeseen info@rantalan.fi

Palkitsemme kesän parhaan tuunausreseptin!

Mansikka-lime booli

Osallistu mansikoiden

tuunauskisaan –

palkitsemme kesän

parhaan reseptin!

0,5 l Rantalan Mansikkamehua
0,5 l Spriteä
1,0 l sirtuuna kivennäisvettä
0,5 l kivennäisvettä
0,5 l alkoholia (40 %)
0,2 l valkoviiniä (tuo booliin hieman kirpakkuutta, voi jättää myös pois)
noin 4 limen puristettu mehu

Koristeeksi Rantalan mansikoita tuoreena tai pakastettuna sekä limeviipaleita.

Jäähdyttämiseen Rantalan mansikkamehusta valmistettuja isoja jääpaloja. Jääpalat kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Kaada Rantalan Mansikkamehua  noin 2 dl muovisiin kertakäyttömukeihin. Lisää mehuun muutama kokonainen mansikka sekä esimerkiksi mintun lehtiä. Pakasta ja lisää jääpalat booliin seuraaavana päivänä.

© RANTALAN 2015. Oskari Peltola – Koivukuja 6, 19700 Sysmä – Puhelin 050 587 3833

www.rantalan.fi

 

Sivujen toteutus Neiti Sievänen